Źródło

Cała tajemnica wody i smaku Akvadiv skrywa się w jego źródle!

Początki źródła z której obecnie wydobywana jest naturalna woda mineralna AKVADIV datują się na 1871 rok. Według historyków bardzo prawdopodobne że woda z tego źródło była wykorzystywana już nawet w pierwszych latach po roku 1800 roku, jednak brak udokumentowanych historycznie dowodów i dlatego przyjęto jako datę początku wydobywania wody z tego źródła datę powstania fabryki w tym miejscu, która znajdowała się na terenie dawnego polskiego majątku szlacheckiego.

Naturalna Woda Mineralna AKVADIV, średnio nasycona, wysoko zmineralizowana jest wydobywana z głębokości 407 metrów na terenie dawnego polskiego majątku szlacheckiego (obecnie Białoruś). Woda rozlewana jest bezpośrednio ze źródła na włoskiej linii produkcyjnej „Bertolazo” z zachowaniem stałej kontroli jakościowej zapewnianej przez zakładowe laboratorium.

Naturalna woda mineralna AKVADIV jest wyłącznie rozlewana do szklanych butelek (750 ml i 330ml).

Decyzja o rozlewie wody Premium AKVADIV tylko do butelek szklanych jest celową polityką firmy, aby dbać o ekologię oraz zachować wyjątkowy smak i jakość naturalnej wody mineralnej AKVADIV, która wyśmienicie gasi pragnienie i jako woda wysoko zmineralizowana odpowiednio wzbogaca nasz organizm o niezbędne naturalne minerały znajdujące się w tej wyjątkowej wodzie.

Naturalna Woda Mineralna AKVADIV jest rozlewana do butelek u zródła przez producenta:
"Akvadiv"- Malinowszczyznienska Destylarnia Sp.z o.o.
ul. Centralna 22 222315, Białoruś, p.Lebiedziewo, Malinowszczyzna